Kristoffer Wangen anbefaler pre-med kurset


Les det personlige intervjuet med en av våre norske studenter som nettopp har fullført pre-med kurset!

Kristoffer Wangen fra Norge har nettopp fullført pre-med kurset som første skritt på veien til den medisinske karrieren sin, og han svarer på spørsmål i et åpent og personlig intervju!

Hvordan er det å være norsk student og gå på kurs i Sverige? Er det mer spennende og utfordrende å ta kurset i et annet land?

Jeg synes at det var spennende å dra til Sverige. For min del var det en fin anledning til å se hvordan det er å studere i utlandet i en periode, og samtidig oppleve en av de beste hovedstedene i Europa. Selvsagt er Sverige og Norge naboland som er ganske like hverandre, så jeg vil ikke påstå at selve overgangen var særlig utfordrende. Men jeg tror at de som planlegger å studere medisin i Sentral-Europa får en god indikasjon på hvordan det er å studere i et annet land når de studerer noen måneder i Sverige.

Hvordan fikk du høre om MDIS pre – medisinske kurs?

Jeg fant faktisk MDIS da jeg foretok et raskt søk etter ” Pre-med kurs ” på Google. Fordi kursene ikke er så godt kjent i Norge var jeg litt skeptisk i begynnelsen, men etter en telefonsamtale med skole-rådgiveren ble jeg overbevist om at jeg burde ta dette kurset.

Hvor gammel var du da du bestemte deg for deg for å bli lege?

Det skjedde ganske tidlig i livet, og jeg har alltid vært mer eller mindre overbevist om at jeg ville satse på et yrke innen medisin. For omtrent et år siden bestemte jeg meg for å satse på medisinstudiet og startet med forbedring av naturfag karakterene mine i fra videregående skole og deretter studier ved MDIS for å maksimere kunnskapene mine og øke sjansene for å bli antatt på det universitetet jeg vil komme inn på.

Hva synes du om det sosiale miljøet på kurset? Fikk du venner blant de andre studentene, var det god atmosfære på forelesningene (eller utenfor)?

De som går på kurset er folk med samme interesser og samme mål som deg, så det er ganske store sjanser for at du møter en eller flere personer du blir venner med. Jeg ble venner med flere av klassekameratene mine. Vi dannet en kollokviegruppe, noe som viste seg å være veldig utbytterikt, og det er noe jeg vil anbefale andre. Miljøet på forelesningene og etter skoletid var veldig bra. Når du har et så stort pensum som du skal igjennom på bare fire måneder, er det viktig ikke å bli alt  for oppslukt av  studiene, men også  huske på  å belønne deg selv med noen avbrekk innimellom. Etter ukens siste forelesning på fredagene, pleide mange av oss å gå ut sammen og ta et par øl, bare for å få tankene over på noe annet for en stund, være sosiale og hygge oss.

Hva synes du om lærerne og foreleserne? Fikk dere god kontakt?

Lærerne ved MDIS i Stockholm er absolutt de beste jeg noensinne har hatt. De har full oversikt og forståelse for læreplanen, og dette gjør studiene så mye enklere. Det er et veldig godt forhold mellom elever og lærere, som gjør sitt aller beste for at alle skal få maksimalt utbytte og mest mulig ut av kurset.

Føler du at du har lært alt du må kunne for å starte på karrieren din som medisinstudent i utlandet?

Jeg er mye bedre forberedt på studiene mine nå enn jeg ville ha vært på egen hånd.

Hvor skjer videre? I hvilket land skal du fortsette den medisinske karrieren din, ved hvilket universitet, og hvordan valgte du hvor du vil studere medisin?

I august begynner jeg å studere medisin ved Poznan University of Medical Sciences i Polen sammen med en medstudent fra kurset i Stockholm.

På hvilke områder var pre-med kurset nyttig for de fremtidige studiene dine?

På mange områder, men det viktigste er grunnlaget vi får i fagene biologi, kjemi, anatomi, fysiologi og fysikk, som ligger på et høyere nivå enn på den norske læreplanen. Jeg tror dette vil lette ”sjokket ” det første året med medisinstudier fordi jeg allerede har ganske solide kunnskaper innen en del av fagene på læreplanen.

Noe annet og veldig positivt er selvsagt det faktum at MDIS hjelper meg med mine fremtidige studier fordi alt blir underviser på engelsk. Selv om du har gode grunnkunnskaper i realfag, vil du sannsynligvis få trøbbel med å oversette terminologien fra norsk til engelsk, og derfor synes jeg dette er til veldig stor hjelp.

Hvordan vil du oppsummere erfaringene dine fra MDIS pre-med kurs?

Alt i alt var det en fin erfaring som jeg er sikker på at jeg får stor nytte av videre i studiene mine. Mange refererer til MDIS som ” Medical school light ”, men samtidig var det ganske mye å gjøre, og jeg fikk testet selv-disiplinen min. Det er en veldig god indikasjon på hvordan medisinstudiet vil arte seg.Lærerne hjalp meg med å tilegne meg massevis av fagkunnskaper som jeg er sikker på vil bli veldig verdifulle når jeg starter studiene mine.